Navorderingsaanslag belastingdienst
Bent u gepakt met een wietkwekerij? Dan kan het zijn dat ook de Belastingdienst zich bij u gaat melden. Het is namelijk zo dat iedere Nederlander verplicht is zijn/haar inkomsten bij de Belastingdienst op te geven. Dat betekent ook de inkomsten uit de hennepteelt, ondanks dat een en ander strafbaar is volgens de Nederlandse wet. Over de inkomsten wordt dan vervolgens (inkomsten)belasting geheven.
Navorderingsaanslag wietplantage
Er wordt dus van u verwacht dat u een deugdelijke administratie bijhoudt van alle inkomsten. Doet u dat niet, dan schat de Belastingdienst de inkomsten. Als u hiertegen verweer wilt voeren, is eveneens een deugdelijke administratie een vereiste. Als de Belastingdienst van oordeel is dat u niet alle inkomsten hebt opgegeven, kan een navorderingsaanslag worden opgelegd. Dat kan met terugwerkende kracht over de afgelopen vijf jaar.
Eerdere oogsten
Hiervoor zal uiteraard wel aannemelijk gemaakt moeten worden dat er sprake is geweest van eerdere oogsten. Zonder oogsten immers geen voordeel (of anders gezegd: inkomsten). Een gespecialiseerde strafrechtadvocaat kan voor u bewerkstelligen dat u nooit teveel (terug)betaalt.
Vergrijpboete
Naast de navorderingsaanslag zal de Belastingdienst in veel gevallen ook een vergrijpboete opleggen omdat inkomsten (opzettelijk) zijn verzwegen in de aangifte.
Wiet advocaat nodig?
Het is overigens niet de bedoeling dat u dubbel betaalt, te weten zowel een ontnemingsmaatregel en een navorderingsaanslag. Dat zou betekenen dat u -onder aan de streep- meer hebt terugbetaald dan u hebt verdiend. Ondanks dat de heffingen door de Belastingdienst los staan van de ontnemingsmaatregel, mogen bedragen die aan de Nederlandse Staat zijn voldaan ter voldoening van de ontnemingsmaatregel dus wel worden afgetrokken. Het is daarom erg belangrijk dat u een -in hennepzaken- gespecialiseerde strafrechtadvocaat in de arm neemt, in het geval u bent gepakt met een wietkwekerij.
Tegen de belastingheffing kan bezwaar en beroep worden ingesteld.
Vragen over uw zaak?
- Telefoon: 020 530 1440
- Bij spoed: 06 20 44 68 60
- E-mail: keizer@kknm.nl
- Contactformulier